כשרות בחו"ל

הרב צבי יניר הרב צבי יניר 16/12/19 08:42 יח בכסלו התשפ

שאלה

היי שלום ,אני טסה לחו"ל להונגריה עם חברה והמשפחה שלה ,המשפחה שלה פחות מקפידה בענייני כשרות ויש לי כמה בעיות :

עניין השבת איך אוכל לשמור שבת כמה שיותר.

עניין האוכל והכשרות חשוב לציין כי אנחנו אוכלים בבית חלב נוכרי עכשיו מה אני יכולה לאכול בלי הכשר במסעדות ?

תודה

תשובה

השאלה כללית מדאי ,שמירת שבת בחו"ל היא עסק מורכב. צריך לדאוג לאוכל כשר מראש, לפלטה, אי אפשר לטלטל חפצים ברחוב.

לגבי מסעדות את לא יכולה לאכול שום דבר מבושל, רק לשתות מים או קולה או לאכול פירות וירקות שלימים