כשרות בחול

חדשות כיפה רבני כושרות 26/08/19 14:36 כה באב התשעט

שאלה

שלום רב.

ברצוני לשאול לגבי כשרות קוקה קולה באוקראינה בכלל, וקוקה קולה בטעמים בפרט, כגון דובדבן וכו'.

בנוסף רציתי לשאול האם ניתן לאכול מוצרים אשר אין עליהם כשרות אך לפי הרכיבים (כולל כל מיני תוספות) אין בעיה כשרותית.

תודה רבה!

תשובה

שלום וברכה

בקוקה קולה ללא כשרות יש חומרים אסורים מן החי, לכן יש לשתות רק עם כשרות.

אין דרך לדעת את כשרות המוצר לפי הרכיבים, ראשית משום שלפי החוק לא כל הרכיבים חייבים להיות מסומנים, ושנית משום שהכשרות לא מסתכמת ברכיבים, הם לא מספרים לנו אם זה בישול גוי, אם הוכן בכלים כשרים וכדומה.

מוזמנים להרחיב בנושאים אלו בקישור הבא:

https://www.kosharot.co.il/כשרות-בחול

בברכה

יצחק דביר