כשרות בדו-קיום

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 05/08/19 21:43 ד באב התשעט

שאלה

שלום, אני חילוני שגר בדירה אחת עם חבר דתי. יש לנו מטבח כשר כמובן כדי שהוא יוכל לאכול כמו שצריך. שנינו צמחונים, אז החלטנו שהמטבח יהיה חלבי בלבד ואין לנו כלים בשריים (יש קערת זכוכית סמלית ומזלג בשרי אחד למקרי הצורך).

השאלה שלי היא כזו: קורה לפעמים שאני מזמין אוכל צמחוני ממקום בשרי - כלומר, לא אוכל שבושל עם בשר, אבל כן בושל בכלים בשריים - ומוסיף לזה בבית שמנת או פרמז'ן או משהו כזה. או שאני לוקח אוכל שבושל בבית ההורים בכלים בשריים ומוסיף לו שמנת חלבית. כמובן שרק אני אוכל מזה ומזהיר אותו, שידע לא לאכול. החשש שלי הוא לגבי הכלים שבהם אני אוכל... השותף שלי אמר שלדעתו זה לא בעייתי כי אין כאן ערבוב של בשר וחלב, אבל אני קצת חושש שאני "מטמא" לו את הכלים ושבלי יודעין הוא אוכל במטבח לא כשר.

האם זה בסדר מבחינה הלכתית? לא רוצה שהוא יחטא בגללי.

תשובה

שלום וברכה

ראשית, יישר כוח על השאלה העדינה והרגישה.

אם האוכל אינו חם ברמה שיד נרתעת מלגעת בו בשל החום – אין כלל בעיה.

אם מדובר באוכל שבושל בכלים בשריים והוא חם – עדיף אפוא שלא לאכול בכלים ששניכם אוכלים בהם, כי אפשר שהאוכל הזה אינו כשר.

כל טוב ושוב הערכה רבה.