כשרות באוכל טבעוני

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 23/09/18 00:58 יד בתשרי התשעט

שאלה

שלום. רציתי לשאול האם יש חובה בכשרות באוכל טבעוני?

פעם שעברה כתבתי את השאלה הזאת בידיוק ולא ענו לא לי השאלה. לא דיברתי על אוכל מבושל במסעדות בכלל.

(טבעוני- הכוונה שאין בו בכלל מצרכים מן החי כגון דבש, חלב, ביצים, שומן וכ״ו), שלא מבושל או אפוי. אלא ״כמו שהוא גדל״. ובתנאי שאם יש בו חשש של חרקים ותלעים הוא יבדק טוב באור לראות שאין בו כלום. לדו׳ זירעי צ׳יה, תבלינים שיבדקו היטב, קפה שהוא 100% רק קפה וכו?

ומה לגבי מוצרים אפויים או מבושלים שהם 100% טבעונים ויש להם חותמת של vegan friendly? והם מתחייבים בזאת שאין במוצר שמן או חלב מן החי בכלל גם לא בתהליך הייצור. וכאן הכוונה למוצרים שמיוצרים במפעל. בפס ייצור.

ולגבי מצרכים שצריכים לחשוש בהם ממעשרות- הכוונה למוצרים שנקנים מחו״ל.

שוב, תודה מראש על התשובה והקדשת הזמן.

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

בכל דבר שיש בעיית חרקים אי אפשר להסתמך על בודק שאיננו מנוסה ואיננו יודע את ההלכה, מכיוון שהגדרות חרקים וצורת הבדיקה בין ההלכה ובין ההתנהגות האנושית הם שונים מאד. על כן אין להסתמך על בדיקות אלא של מי שמכיר ויודע חרקים מבחינה הלכתית.

חג שמח

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ