כשרוצ וכיבוד הורים

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 10/01/20 11:02 יג בטבת התשפ

שאלה

שלום כבוד הרב.

אני גדלה בבית עם הוריים מקסימים ב"ה!

המצב בבית קצת מורכב אבי דתי ואימי מכבדת אותו לא נוסעת בשבת וכ'ו אבל לא שומרת שבת לצערי.

אבי בשבת עושה קידוש על יין לא מבושל ואני יודעת שאם מישהו שלא שומר שבת נוגע בו זה יוצר בעיה.

אך אם אני לא שותה מהקידוש של אבא ועושה קידוש לעצמי הדבר מאוד פוגע בו וגם באימי שנעלבת שאני לא רוצה לשתות יין שהיא נגעה בו.

האם יש מקום להקל בשתייה מהקידוש?

זה שאימי לא דתייה ואנחנו כן (אבי ואחים שלי) יוצר הרבה מתחים ביני לבין אימי ואני רוצה בעזרת ה' בלי נדר לקחת על עצמי שלא לכעוס עליה יותר אני לא רוצה לגרום לה להיות עצובה גם אם אני לא מסכימה עם הבחירה שלה.

בתודה רבה מראש.

מ.

תשובה

שלום וברכה

יישר כוח על דרכך, על ההתייחסות העדינה שבדברייך, ועל הניסיון ללכת לאור האפשרויות שאינן פוגעות במכלול החובות שלנו כלפי הקב״ה – כשרות וכיבוד אב ואם.

בעזרת ה׳, כשתקימי את ביתך שלך תנהגי בצורה המלאה של הדברים.

במצב בו את נמצאת ראוי מלכתחילה ללכת בדרכם של הפוסקים שאינם פוסלים את היין בשל מגע של אדם המכבד את השבת, אף אם אינו שומר אותה במלואה.

זה עולה כבר מתוך התשובה הראשונה שנכתבה על הנושא, לפני כ 150 שנים.

כל טוב