כשלון והצלחה בקריירה

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 06/09/19 11:24 ו באלול התשעט

שאלה

היי,

אני לאחרונה שוקלת לעשות איזושהי תפנית בקריירה ולעבוד בתחום מסוים שהוא די חדש לי.

אינני מצליחה למצוא גישה נכונה לגבי הצלחה וכשלון.

אם ומאוד ארצה להצליח באותו התחום ואעשה את כל מיטב השתדלותי , ההצלחה בתחום מובטחת לי? יש בכלל טעם שאאמין בעצמי שאצליח ? ומה עם אראה שאכשל הרבה ואראה שלא הולך לי טוב, האם זה יהיה רמז מה' שאולי התחום הזה לא מתאים לי ?

אשמח לעזרה כי משום מה זה מאוד תוקע אותי מלנסות בכלל, במיוחד שכבר תקופה אינני עובדת .

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

בס"ד

שלום רב,

האמונה היהודית מתבטאת בצד הרוחני של החיים. ההצלחה והכישלון בעולם החומרי אינם קנה מידה לדעת מה רצון ד' בעניין.

אם אדם עושה עסקים ומרוויח הון זה ניסיון עבורו - שהעושר שלו לא יעביר אותו על מידותיו ולא יגרום לו לגאווה.

באותה מידה כאשר אדם עושה עסקים ומפסיד את כל רכושו זה ניסיון עבורו שלא תהיה לו תרעומת על הקב"ה שלא ישקע ביאוש ודיכאון. שיבין שזה רצון ד' ומהמקום הזה עליו ללכת בדרך ד' ולהיות נאמן לאמונתו.

המחשבה שאם אתה מצליח זה סימן שד' אתך ואם אתה נכשל הוא לא אתך - זו מחשבה של גויים.

השאלה שיהודי מאמין צריך לשאול: כיצד אני שומר על הקשר שלי עם ד' כאשר אני מצליח ובאותה מידה: כיצד אני שומר על הקשר של עם ד' כאשר אני נכשל.

אם תכשלי (חלילה) ותראי שלא הולך לך, תגידי לעצמך שהאמונה שלך בכלל לא שונה מאשר אם היית מצליחה, ובאופן מעשי תבדקי מה עלייך לעשות אחרת כדי להצליח.

וודאי אם תצליחי, תזכרי שד' נתן לך כוח לעשות חיל. תשאלי את עצמך יום יום(!): כיצד אני מביאה את האמונה שלי לידי ביטוי בהצלחה שלי.

וודאי שתפילות תמיד חשובות וטובות, גם כשנכשלים ועוד יותר כשמצליחים.

בהצלחה!

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן