הגרלה שלא התקיימה

הרב חנן שוקרון הרב חנן שוקרון 24/06/19 12:41 כא בסיון התשעט

שאלה

שלום ותודה רבה על התשובה ועל ההתייחסות...

אני רוצה לשאול שאלה בהמשך לתשובה שלך כאן .

הרב כתב: "עלייך לעשות שוב את ההגרלה ומי שייצא יקבל את הפרס".

האם אני חייבת לעשות שוב את ההגרלה כדי לעמוד בהתחייבות ? כיוון שזה קצת בעייתי כי אין לי את שאר השמות וגם נגמרה שנת הלימודים ואין לי איך להעביר להן את הפרס..?

ממש תודה רבה

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

לשואלת שלום,

בשמחה רבה, אנחנו משתדלים לענות לפני הפנאי.

בקשר להגרלה: כיוון שהתחייבת בדיבור שתתני חלק מהכסף בחזרה לקונים, עלייך לקיים את ההגרלה.

במידה ואת לא זוכרת את כל השמות, את יכולה להגריל בין אלו שאת זוכרת ולתת את הכסף לזוכה.

הלימוד החשוב כאן הוא העיקרון לפיו אנחנו כיהודים מייחסים חשיבות עליונה לכח הדיבור. הדיבור יוצר מציאות כמו בהלכות נדרים, הדיבור הוא התפילה והנבואה.

לכן התחייבות ממונית כלשהי בדיבור צריכה להתקיים, אפילו אם זה בפרשנות המצומצמת שלה.

לכן למעשה: הגרילי את השמות שאת זוכרת ושלמי להם את הסכום כהבטחתך.

בהצלחה רבה בהמשך ובשורות טובות

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן