כספים

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 17/11/18 20:25 ט בכסלו התשעט

שאלה

לרבנים שלום,

יש לי שאלה, אשמח לתשובה וחשוב לי מאוד ההתייחסות למרכיבי השאלה לפרטיה.

אני לומדת במכון לקבלת תעודה ומעבירה שיעורים לתלמידים. התלמידים משלמים לי ואני מעבירה את התשלום למכון, מקבלת קבלה עבור השיעורים ומעבירה אותה לתלמידים. אני מקבלת מתוך הסכום שהתקבל מהתלמידים סכום סמלי. יש לציין שיש פעמים שאני מקבלת על שיעורים אלו הדרכה, ויש פעמים שלא. חשוב להדגיש שהסכום הסמלי שאני מקבלת אינו מתגמל, היות ואני מגיעה בתחבורה ציבורית לבתי התלמידים ושעות רבות אני מעבירה בנסיעות ובהכנה מוקדמת של השיעורים. יש כאלו מהתלמידים שלא מעוניינים בקבלה, וכך אני יכולה לקבל את מלוא הסכום על השיעור שהעברתי בלי להעבירו למכון.

רציצי לשאול האם אני מחויבת להעביר בכל שיעור את מלוא הסכום למכון ולקבל סכום מועט עבור שיעור, או שאני יכולה לקבל בעצמי את הסכום המלא ולא להעבירו הלאה, היות ובתלמידים לא מכוניינים בקבלה ואמרו לי זאת במפורש. בין אם אני מקבלת הדרכה מוקדמת עבור אותו שיעור שהעברתי בין אם לא. תודה רבה! יהודית

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

היה כנראה הסכם מסויים שחתמת עם המכון, ועל כן יש לראות מה כתוב בהסכם ואת זה יש לקיים כפי הכתוב. לפני שרואים את ההסכם עם המכון אין אפשרות לענות ביתר פרוט.

שבוע טוב

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ