כסף של התרמות שאבד

הרב הלל מרצבך הרב הלל מרצבך 26/05/19 01:52 כא באייר התשעט

שאלה

שלום הרב,

לפני כ-3 שנים התרמנו מטעם הסניף שלנו (עזרא) לעמותה כלשהי.

ומהכסף קנינו דברים שנצרכים למקום שהתרמנו...

לצערנו לקחנו את הדברים לסניף ושכחנו להביא אותם לעמותה, זה אבד בסניף ומצאנו רק חלק מהדברים שקנינו...

מה עלינו לעשות חוץ מכמובן להביא את מה שנשאר למקום שהתרמנו...?

תודה רבה!

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום וברכה,

ראשית, יישר כח שאתם עסוקים בחסד. זו מצווה גדולה וחשובה.

שנית, כדי לענות על השאלה, האם עליכם לשלם לעמותה על מה שנעלם, צריך לברר האם פשעתם באותם חפצים או שלא.

אם הנחתם אותם במקום משתמר בסניף, ופשוט זה נגנב - אתם פטורים מלשלם.

אם הפקרתם את הציוד במקום שאינו משתמר והוא נעלם - זה נחשב פשיעה, ועליכם לשלם לעמותה את מה שנאבד / נגנב שם.

בהצלחה רבה,

הלל

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן