כסף על עבודה בשבת

הרב חנן שוקרון הרב חנן שוקרון 18/03/19 12:41 יא באדר ב'

שאלה

שלום, שמי נתנאל דנדקר ויש לי שאלה לגביי עבודה במלצרות בשבת.

אני סטודנט ואין לי זמן אחר לעבוד יש לי המון הוצאות אז אני עובד במלצרויות באירועים של שבתות חתן וכדו' האם זה מותר?

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

לשואל שלום,

באופן בסיסי, אין לשכור פועלים לעבוד בשבת, כי אנחנו מצווים על שביתה ממלאכה ביום זה.

הפתרון המעשי למקרים מסוג זה הוא שהמלצרים יעשו גם עבודה במהלך יום חול, כגון: ביום שישי לפני שבת, צאת השבת (יסדרו את השולחנות וכד') ולבסוף יקבלו שכר גלובלי על כל העבודה.

באופן זה, השכר לא מוגדר ספציפית על שבת, אלא על יום חול, ובתוכו מובלע שכר השבת.

כך שומרים על כבודה של השבת.

(מקורות: שו"ע ומשנה ברורה סימן שו סעיף ד ס"ק כא | שמירת שבת כהלכתה פרק כח אות סו)

ברכה רווחה בהצלחה במעשה ידיך!

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן