כניסה למעיין שיש בו בנות

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 12/08/20 20:11 כב באב התשפ

שאלה

שלום הרב

בקיץ הרבה פעמים אני הולך עם כמה חברים למעיינות וכמעט תמיד יש שם בנות, לפעמים גם בלבוש לא צנוע.

מותר להיכנס למעיין כזה?

תשובה

בס"ד

שלום רב,

גבר צריך להמנע מלראות נשים שאינן לבושות. אין הבדל במקום שבו אנחנו נמצאים: חוף רחצה, מעיין, נחל, ברכת שחיה, בר, חניון קמפינג, חתונה... אנחנו צריכים להסתלק ממקומות כאלה - כי אי אפשר להיות שם ולא לראות.

אם רק עוברים שם (אתה מטייל ועובר סמוך למעיין - נחל - חוף רחצה) ראוי להשפיל עיניים לאדמה או לשאת עיניך לשמים, עד שאתה עובר ומתרחק משם.

אם אלו בנות שמקפידות על צניעות (מעיין, נחל או חוף הים) והגוף שלהן מכוסה. אפשר להישאר במקום בתנאים הבאים: צריך לשמור על מרחק בין קבוצת הבנים והבנות - מרחק שיוצר ניתוק. גם לא להתערבב עם הבנות במים. כל קבוצה מוצאת 'פינה' לעצמה, כל קבוצה עסוקה בעצמה בפינה אחרת, ללא קשר עין.

כנראה תנאים אלו מתאימים יותר לחופים או לנחלים.

אני לא מתמצא במעיינות... העירו לי שרוב המעיינות קטנים מאוד, אם המעיין קטן ואי אפשר בכלל להתנתק, וודאי ראוי להסתלק. אסור להגיע למציאות שבנים ובנות מתרחצים יחד. באופן מעשי אפשר להגיד לבנות שאתם ממתינים במרחק קצר, כשיסיימו שיודיעו לכם.