כניסה להריון

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 28/10/20 05:45 י בחשון התשפא

שאלה

שלום רב. אני נשואה פלוס שלושה בנים. ברקע מחלת מניה דיפרסיה וכניסה לדיכאון לאחר כל לידה וצורך באשפוז יום עד הצהריים וחזרה הביתה . בדרכ זה אורך כחודש.

הרקע לשאלה- אני רוצה להיכנס להריון רביעי (הקטן שלי בן שנתיים) . בעלי לא רוצה מהסיבה שיש עכשיו את הקורונה ואם יצטרך להישאר בבית בזמן סגר עם3 ילדים ותינוק קטן הכל ייפול עליו.מה גם שלא בטוח שניתן יהיה למנוע את הדיכאון הבא. הוא רוצה שנחכה עד אשר הקורונה תעבור.

לציין שאנו מונעים הריון באישור רב מסברתו שכשרק אהיה מוכנה להביא ילד נפסיק למנוע (עקב מחלתי).

שאלתי היא האם כדאי לחכות עם הכניסה להריון עד אשר תעבור הקורונה או שזו לא סיבה מספיקה לדחות? תודה ובברכה.

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום וברכה

ראשית, אני מאחל ומברך כי תצאו מהמוצרים - גם ה׳קורוניים׳ וגם הנפשיים, ותמצאו את שמחתכם המלאה.

מטבע הדברים - שאלה זו נתונה אך ורק להכרעה שלכם כזוג.

ההלכה קובעת את גבולות הגיזרה, וכפי שאכן נאמר לך על ידי הרב אליו פניתם - אתם רשאים במצב בו אתם נמצאים לדחות את ההריון מהסיבות שאת עצמך כתבת עליהן.

משעה שאלו גבולות הגיזרה המותרים - הדבר אפוא תלוי בהחלטה של בני הזוג וברצונם, ואת הבירור הזה אתם צריכים לעשות ביחד.

עצתי היא לא להזדרז במצב הזה, אבל גם לא להחליט ״לא לעשות שום דבר״, אלא להשקיע את יכולתכם בילדים הקיימים, שבוודאי עוברים עליהם ימים לא פשוטים עכשיו, כמו כל הילדים, ועל ידי כך לנצל את ההתלבטות שלכם להתקדמות משפחתית מתמדת.

וכשירווח - תבחנו ביחד שוב האם הגיע הזמן.

האם אתם יכולים ללכת בדרך זו ?

כל טוב ושמחה גדולה

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן