כניסה לבריכה במנוי של אחר

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 09/09/20 18:28 כ באלול התשפ

שאלה

שלום הרב

אני תלמיד תיכון בישיבה תיכונית

כאשר הייתי בחטיבה אני וחברי יצאנו מספר קטן של פעמים ( לא זוכר בדיוק כמה, בין 2 ל4 למיטב זכרוני) לבריכה הקרובה לבית סיפרינו,

לחברי היה מנוי לאותה הבריכה ואני לקחתי מנוי של חבר אחר

אני רוצה לכפר על מה שעשיתי אז

ואני לא יודע כמה עלי לשלם לאותה בריכה (אם בכלל) מכמה סיבות .

העלות כניסה לבריכה יקרה מאד ( והיא בבעלות של חברה גדולה שברשותה מספר גדול של בריכות ברחבי הארץ).

הזמן ששהינו בבריכה היה קצר (לפעמים פחות משעה, בהחלט שלא שווה להעלות הכניסה שאנשים משלמים לבלות שם יום שלם ).

איני זוכר כמה פעמים בדיוק נכנסו.

וגם כביכול נכנסתי עם מנוי .

מה עלי לעשות ?

תשובה

שלום וברכה

ראשית, יישר כוח גדול לכוונתך, לרצונך לתקן, ולדרך בה אתה הולך.

נקודת המוצא היא כמובן שכל אלה אינן סיבות שלא לפצות את החברה במלוא התשלום.

אמנם, ההלכה באה לקראת מי שמבקש לשוב מגזילה, אבל אינה פוטרת אותו בסופו של דבר מלשלם.

אני מציע אפוא להעריך את התשלום ולשלם אותו, ועל ידי כך לעשות תיקון גמור.

כל טוב ושוב יישר כוח וחיזוק