כמה דבים בנוגע לפסח, רווק בדירת שותפים

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 05/04/20 18:00 יא בניסן התשפ

שאלה

שלום לרב שרלו.

אקדים ואומר, למדתי במסגרות הדתיות המוכרות, אך איני זוכר את ההלכות כמו שצריך ולכן פנייתי.

אני גר בדירת שותפים עם שותפים חילונים.

בגלל המצב קורונה, זו הפעם הראשונה, שלא אגיע לסדר עם ההורים שנמצאים בקבוצת סיכון, וגם לא אקח אוכל כשר לפסח מההורים, הכל אקנה כאן.

יש ברשותי כמה מוצרים שפשוט אין עליהם תווית של כשר לפסח.אינם חמץ, כמו לדוגמה תה כלומר תיונים של ויסוצקי.

דוגמה אחרת היא אורז סוגת.

ודבר נוסף, נשארה ברשותי חבילה כמעט שלמה של קמח ממש.

לגביי המוצרים אשר לא מכילים חמץ ,האם משמעות הפסוק לא ייראה לך חמץ בכל גבולך, אומרת פשוטו כמשמעו- לזרוק לפח פשוט? או שניתן לאחסן בארון ידוע בבית על דעת שאשתמש באותו "אינו חמץ" אחרי הפסח?

דבר נוסף, אני מאמין שאין שום אפשרות לשמור אצלי את הקמח של ממש ולהשתמש בו אחרי פסח. איך אני "מבער" אותו כאשר אין לי מקום של ממש להקים מדורה בימי הקורונה? (אני גר במרכז ולא הייתה לי שום בעיה לנסוע לבני ברק במצב אחר)

תודה :)

תשובה

שלום וברכה

כל הדברים שלא מכילים חמץ - לא לזרוק.

אם ברור שאין בהם חמץ – אפשר אפילו לאכול; אם לא ברור – לשים אותם בארון, ולא להשתמש.

קמח – פשוט לזרוק עוד היום.

קמח הוא לא בהכרח חמץ (הלוא אופים מצות מקמח...), אבל בשל הדרך בה מייצרים את הקמח הרגיל, בשימוש במים לשטיפה ועוד, יש לראות אותו כחמץ.

כל טוב ופסח שמח