כללי

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 31/08/20 12:09 יא באלול התשפ

שאלה

שלום כבוד הרב !

יש לי מספר שאלות :

ראשית, לפני תקופה סבלתי ממחשבות טורדניות ועשיתי דברים שלאו דווקא רציתי לעשות אז כדי למנוע זאת נדרתי שאני לא עושה כך וכך, האם הנדרים האלו חלים ?

שנית, אני יודעת שכאשר מתפללים תפילת עמידה צריך להיות לבושים בלבוש מכובד אך הרבה פעמים אני בבית עם פיגמה וזה מתיש כל להחליף כל פעם בגדים וזה משהו שמונע ממני להתפלל, האם ניתן לעשות עם זה משהו ?

תודה מראש .

תשובה

בס"ד

שלום רב,

לעניין הנדר - צריך לגשת לרב, להסביר לו מה בדיוק אמרת. נראה שאת צריכה התרת נדר. כל רב יודע לעשות זאת.

ההופעה בתפילה לא צריכה להיות מכובדת מאוד, אבל וודאי גם לא הופעה פשוטה מדי. בגדים שהיית לובשת כשאת מארחת בסלון ביתך, הם סגנון הלבוש בתפילה. הקב"ה לא פחות חשוב מכל אורח שמקבלים בבית.

מתוך כך עולה שאם אדם חולה חלילה, הוא יכול להתפלל בפיג'מה מפני שחולה מקבל אורחים כשהוא לבוש בפיג'מה.

אני ממליץ לך לנהוג כאדם בריא שקם בבקר לעשיה בריאה וחיובית. להתחיל יום כשאת לבושה ומסודרת. זה נכון לא רק לתפילה אלא לחיים בכלל.