כלי חמץ בפסח

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 27/08/19 23:41 כו באב התשעט

שאלה

שלום

יש לי צלחות קרמיקה, חלקן חדשות לגמרי ובחלקן השתמשתי בחמץ, השימוש האחרון היה לפני יותר משנתיים. הצלחות מעורבבות כך שלא ניתן לדעת מה חדש

האם ניתן להשתמש בכולן בפסח (מאחר ועבר כל כך הרבה זמן)?

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

קרמיקה דינה כחרס שאינו יוצא מידי איסורו. אמנם אם הצלחות לא השתמשו בהם בכלי ראשון (לא הניחו גושי בשר או חמץ חם) אלא ערו עליו מים או מרק וכדו' אפשר לאחר יב חודש להגעיל ג' פעמים ולהשתמש בפסח.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן