כלי חלבי- מאכל בשרי |חמץ שעבר עליו הפסח

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 03/05/19 18:40 כח בניסן התשעט

שאלה

שלום רב,

שתי שאלות שונות:

1. כלי זכוכית עם מכסה פלסטיק( מסוג lock-lock) שהושם בו מאכל בשרי(פושר). האם צריך להכשיר את הכלי? האם המאכל עדיין כשר?

2. ביצעתי מכירת חמץ וגיליתי שהיה בין המוצרים גם קופסא פתוחה של חמץ גמור(שיבולת שועל), האם ניתן להשתמש בה או שצריך לזרוק?

תודה רבה!

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

1. אם היה פושר פחות מ 45 מעלות הכל בסדר. אין צורך להכשיר אלא א"כ היה נוזל חריף.

2. לזה מועילה מכירת חמץ, ואם אתה קונה רגיל בחנויות לאחר פסח, א"כ לא גריעא המכירה שעשית לעומת המכירה שעושה כל בעל חנות אחרת. וכשם שאוכלים מהחנויות כך גם ממה שמכרת. אמנם לכתחילה אנו אומרים שלא ימכרו חמץ גמור אבל לאחר פסח ההלכה מתירה לאכול את כל הנמכר.

שבת שלום

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ