כלים נפרדים

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 12/08/18 14:53 א באלול התשעח

שאלה

שלום,

אני דתיה ושומרת על הפרדת כלים בביתי.

חבר שלי ומשפחתו לא שומרים על הפרדת כלים, אך אוכלים רק כשר ומעולם לא ערבבו בשר עם חלב.

האם מותר לי לאכול אצלם אוכל בשרי ופרווה שבושל בסירים שעברו מדיח כלים ולא בושל בהם מאכל חלבי בימים שלפני?

חשוב לי לשמור על ההלכה אך אני לא רוצה לגרום להם צער בכך שאפגע בהם בכל פעם שאגיע ולא אוכל ממה שהכינו.

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

אפשר לסמוך על הדעות שבמדיח הכל פגום (חומר סבון) ועל כן אין שם נותן טעם לשבח, וכמו כן סתם כלים אינם בני יומם, על כן חשש הכלים במדיח איננו מונע אכילה בכלים אלו.

בברכת חודש טוב

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ