כלים מיוחדים לחוזרות בתשובה

חדשות כיפה רבני כושרות 21/08/20 10:42 א באלול התשפ

שאלה

שלום, אני ואחותי חוזרות בתשובה ורוצות להטביל כלים ולעשות סדר נכון במטבח מבחינה הלכתית (חלבי בשרי) אך יודעת בוודאות שההורים לא יצליחו לשמור.. מותר לנו לעשות כלים משלנו? האם זה נחשב שאנחנו גורמות להם לחטוא?

תשובה

שלום וברכה

ראשית תחזקנה ידכן להתקדם בדרככן באופן הראוי והרצוי לפני ה'. באופן כללי במקרים מורכבים כאלה מומלץ מאוד ליצור קשר עם רב שילווה אתכן בכל התהליך מול המשפחה, כדי לעשות זאת נכון בכל שלב מבלי לפגוע בסובבים.

לגבי הכלים, אם יש אפשרות לכלים נפרדים הדבר טוב ורצוי. אם במקביל תוכלו לדאוג גם למשפחה - נהדר.

בברכת הצלחה

יצחק דביר