כישוף

חדשות כיפה הרב ישראל אלתר 10/12/18 23:18 ב בטבת התשעט

שאלה

היי , אני יודעת שיש עליי כישוף ואני מודעת לזה , אני לא הסרתי אותו עדיין כי אין ביכולתי אבל אתמול חברה שלי חלמה חלום עליי שבו בא אליה רב מכוסה מכף רגל ועד ראש לא רואים כלל את פניו ואמר לה הכישוף הוסר מעליה ואני כבר עייף התעייפתי זה היה קשה מאוד

האם הכישוף הוסר מעליי ???

תשובה

שלום וברכה,

תשובה זו אני מבסס על השולחן ערוך בחלק יורה דעה סימן קע"ט.

אני מפנה אותך לשם לדבריו: https://www.sefaria.org.il/Shulchan_Arukh%2C_Yoreh_De'ah.179?lang=he

לדברי הטור: https://www.sefaria.org.il/Tur%2C_Yoreh_Deah.179?lang=he

ולדברי הבית יוסף שם:https://www.sefaria.org.il/Beit_Yosef%2C_Yoreh_Deah.179.3.1?lang=he

הם נותנים הגדרות למהו מכשף, מהו קוסם, מהו חובר חבר ועוד.

קצת ארוך אבל עושה הרבה סדר בראש.

על בסיס דברים אלו אני מסיק שכיום אין מי שיודע לעסוק בכישוף. אם יש, זה לא באותה עוצמה כפי שהיה בתקופת הנבואה זאת כיוון שהנבואה או קרבה לנבואה היא תנאי הכרחי (להבנתי) על מנת להצליח להטיל כישוף.

למשל הבית יוסף כותב שכישוף מצריך שימוש במלאכי חבלה, לשם כך יש צורך בידיעת שמות המלאכים והבנתם - מה זה שם של מלאך? - זה האופן שבו הוא מתגלה במציאות. במילים אחרות, זו היכולת להכיר את אותו כוח רוחני שקיים במציאות, להבין את תפקידו ואת האופן בו הוא עובד ומתוך כך לדעת לנצל את הכוח הרוחני הזה. על מנת לעשות זאת יש צורך בעוצמה רוחנית מאוד גבוהה שקרובה לנבואה ומכיוון שכיום הנבואה נמצאת בתרדמת, אין יכולת לבצע כישוף, לפחות לא באותה עצמה שהיתה קיימת בעבר.

סתם לומר את שמות המלאכים הללו לא יגרום לכישוף להתבצע.

כך או כך, תפילות, לימוד תורה ומצוות מגינות על האדם ואין צורך לחשוש מפני כישופים.