כישוף

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 09/08/20 19:23 יט באב התשפ

שאלה

שלום כבוד הרב ,

אני מרגישה תחושות קשות וחרטה בזמן האחרון.

לפני שנה וקצת הייתי אובדת עצות אחרי שנפגעתי קשות מגבר .

חברה שלי שלחה לי סרטון ביוטיוב על איזה כישוף אהבה של אישה מחול שאפשר לעשות ועשיתי אותו חצי בכוונה חצי בלא . והיום אני מאוד מתחרטת על זה כי אני מבינה שזה דבר אסור .

מה אני יכולה לעשות כדי לכפר על המעשה הזה ?

תודה .

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

ההגדרות ההלכתיות של כישוף שונות מההגדרות המדוברות בין בני אדם, בד"כ רוב הדברים הם אחיזת עינים וחיבור דברים שאין לעשותם, מכיוון שהתורה מצווה אותנו "תמים תהיה עם ד'" דהיינו איננו מחפשים כוחות והשפעות זרות, אבל מכיוון שאת לא יודעת מהו כישוף הלכתי, ולא התכוונת לכישוף ומתוך המכתב נראה שאת מתחרטת מאד על המעשה, וזה הליך התשובה שאדם עושה, הכרת החטא, חרטה וקבלה לעתיד. כמו כן כדאי להזכיר בוידוי של יוה"כ את הנושא ולקבל על עצמך שיותר לא תפני לנושא של הכישוף אלא לתמימות בעובדת הבורא.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ