כיפה כסמל זהות תרבותי-יהודי

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 19/05/20 17:24 כה באייר התשפ

שאלה

שלום כבוד רב.

ברצוני היה כבר מגיל נערות להיות שייך לתרבות היהודית באמצעות חבישת כיפה סרוגה קטנה כנכד לסב ניצול שואה.

בגיל 27 עלה בידי האומץ לבצע את המהלך, זאת לצד לימוד פרטי של פרשות השבוע, פרקי אבות ותפילה קבועה בקבלת/ערבית של שבת.

למרות זאת אני נוסע בשבת, מדליק טלביזיה ולא שומר שבת.

אינני מזוהה כלל עם "הרפורמים" ולא עם "האורתודוכסים".

כאשר אני נוסע בשבת או בחג אני חובש כובע כדי לכבד את חובשי הכיפות ואת הדת.

חשוב לי שהכיפה על ראשי,היא נותנת לי ביטחון, קשר לתרבות היהודית לדורותיה ומצד שני למרות שאני שומר על כשרות מסוימת, אני יושב לצערי עם המשפחה גם במקומות שפתוחים בשבת בהם מוכרים גם מאכלים לא כשרים (אני לא אוכל שם בשר כמובן).

האם לדעת כבוד הרב יש במעשיי פגם ועליי להסיר את הכיפה כדי שלא לעשות "חילול השם"?

תשובה

שלום

א. כל מעשה טוב הוא דבר טוב, ובוודאי לימוד תורה ותפילה, גם אם ישנם עדיין תחומים אחרים שבהם יש עוד מה להתקדם.

ב.אני מסכים איתך שכאשר אתה עושה דברים שבמוצהר אינם על פי התורה (כמו לשבת במסעדה לא כשרה) יותר נכון לחבוש כובע ולא כיפה, בכדי לא להטעות אנשים.

כל טוב