כיפה בבית ספר חילוני

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 25/02/20 20:08 ל בשבט התשפ

שאלה

ב"ה

שלום כבוד הרב,

בשנה האחרונה (מאז הבר מצווה) התחלתי להתחזק- לשמור שבת, תפילין,ציצית ללכת לבית כנסת...

לפני מספר ימים, התחלתי ללכת לבית ספר עם כיפה, וחלק מהילדים לא קיבלו את זה טוב.

יומיים לאחר מכן, המחנך התקשר להוריי וביקש שאמנע מללכת לבית הספר עם כיפה, כביכול לטובתי.

ואבי דרש ממני לא ללכת עם כיפה וציצית כלל.

כיבדתי אותו, וכרגע אני הולך ללא כיפה (כן עם ציצית מוסתרת במכנסיים).

מה עליי לעשות?

מצד אחד אני לא רוצה להרגיז את אבי (ואת המחנך) למרות שכתוב כי התורה היא לפני מה שההורים אומרים, אך האם מדובר גם על כיפה?

*חשוב לי לציין שכאשר אני חובש כיפה היא "מזכירה" לי לברך, ללכת לבית כנסת, ואני מרגיש יותר סוג של אחריות...

תודה וסליחה כל השאלות.

תשובה

שלום וברכה

ראשית, ברוך הבא.

מה למדתי מניסיוני ?

למדתי מניסיוני שמאוד טוב ללכת קמעא קמעא, ולנסות להיות ׳בסדר׳ עם המרחב הגדול ביותר שניתן. לעתים צריך להתעמת, אבל זו צריכה להיות האפשרות האחרונה. לא הראשונה.

לכן, אני מציע להתחיל אכן בציצית. זו גם המצווה מהתורה; היא זו שנועדה להזכיר לנו את הברכה, בית הכנסת וכדו׳; והיא זו שקיימת בה אחריות של ממש.

בד בבד, להגדיל את כיבוד אב ואם, את השמחה שלך עצמך, את הקשר עם החברים וכדו׳.

ובעוד זמן לא רב, שכולם יראו שאתה ׳נורמלי׳ ושמח, קשור לכולם, ובד בבד מחליט להיות יותר קשור לברית התורה והמצוות - לחבוש כיפה, ולעשות זאת בשמחה, ולא בהתרסה, לא בבושה או הסתרה.

זה אתה. אלה החיים שלך.

כל טוב ושמחה גדולה