כיסוי ראש חלקי

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 15/11/18 12:00 ז בכסלו התשעט

שאלה

שלום כבוד הרב,

רציתי לשאול שאלה לגבי כיסויי הראש החלקיים..

1. יש מקור מסוים שאפשר להסתמך עליו לגבי עניין של חצי כיסוי ראש?

2. האם לא כל עניין כיסוי הראש, הוא כיסוי שורשי השיער? ואם כך, אז לכאורה כיסוי ראש לחלקי מותר.

3. האם כיסוי ראש חלקי הוא דבר שמותר או שזה סתם דבר שנכנס לאופנה בשנים האחרונות וכך הולכות הנשים?

תודה רבה כבוד הרב.

תשובה

שלום וברכה

א. אני מתקשה למצוא לכך מקור הלכתי. הלכה חייבה כיסוי ראש, ונראה מדבריה שמדובר בכיסוי ראש מלא. ניתן להתדיין בשאלה מהי הכוונה ל"מלא", ולטעון כי גם אם חלק מהשערות יוצא מכיסוי הראש הזה עד רוחב מסוים זה עדיין מלא, ואני אכן חושב כך. אולם לעצם כיסוי ראש חלקי – אני לא מכיר מקור.

ב. ההנחה שכיסוי הראש מיועד לשורשי השיער – כאמור, לא מכיר הלכה כלשהי.

ג. נראה לי שהוא נכנס לאופנה. יש שיטענו שמשעה שהיא נכנסה לאופנה – גם ההלכה מכירה בכך, אולם הדבר נראה לי קשה מאוד במקרה הזה.

כל טוב