כיור משותף לחלבי ובשרי בעיה עם מים /דברים חמים

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 13/02/20 20:57 יח בשבט התשפ

שאלה

בס"ד

שלום כבוד הרב,

יש לי בעיה: יש לנו כיור משותף לחלבי ובשרי (כמובן לא משהים כלים יחד)

הבנתי שאסור לשפוך לתוכו מים חמים/ מאכלים חמים וכל מה שהוא חם.

בקשתי כבר מכל המשפחה שלי שלא ישפכו לתוכו דברים חמים, הבעיה היא עם סבתא שלי (היא שמבשלת אצלנו כמעט כל יום). אמרתי גם לה לא לשפוך והיא אמרה בסדר, הבעיה שהיא עדיין שופכת לתוכו מים חמים, (אולי גם סירים חמים אבל לגבי זה אני לא יודעת). אני לא יודעת אם בטעות, שהיא לא חושבת שזה לא חם, או בכוונה.

היא אוהבת לשטוף כלים במים רותחים, (אני לא יודעת איך הידיים שלה לא נכוות מזה.)

ולא נעים לי להעיר לה כי אני לא רוצה לפגוע בה, ושהיא תחשוב שזה סתם הגזמה.

חשבתי על רעיון, כשהיא משתמשת בכיור לבקש ממנה לשים בתוכו רשת פלסטיק, כאילו כזה חוצץ עם תחתית הכיור. וכשההורים שלי משתמשים לא לשים, כי הם לא סובלים רשתות כאלו.

זה אפשרי?

אם לרב יש רעיון בשבילי?

תודה רבה!!

תשובה

שלום

א. לפני שסבתא שוטפת כלים, תשפכי סבון כלים על הכיור

ב. לדבר עם סבתא בנחת ולבקש שוב

ג. רעיון הרשת הוא טוב

כל טוב