כיור יחיד

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 12/12/19 20:39 יד בכסלו התשפ

שאלה

שלום כבוד הרב!

רציתי לשאול לגביי כיור יחיד.

כבר שאלתי כמה שאלות בנוגע לזה רבנים מסויימים, אבל הם קצת מחמירים. שמעתי שיש בעיה לשאול רב אחד אם חייב משהו ואז לשאול רב אחר. (כי זה כבר נפסק בשמיים) אבל אני גרה בבית הורים וההחמרה תבוא על חשבון התווכחות עם ההורים.

אז זה בסדר לשאול רב אחר במצב שהרב הראשון לא ידע שזה על חשבון התווכחות עם ההורים?

אם כן, אז זאת השאלה (אני צריכה את הדעה הכי מקלה):

יש לנו כיור אחד בבית ואנחנו לא משהים ביחד כלים חלבים ובשרים.

1. אנחנו לא משתמשים במשטח מפלסטיק בכיור (פעם שאלתי את הורי והם התנגדו לשים משטח).

זה בסדר לנהוג כך?

*במצב שהוא לגמרי נקי מותר לשפוך לתוכו מים חמים?

2.לגבי מדיח זה מספיק פשוט לא לשים כלים חלבים ובשרים ביחד במדיח?

3.אם חממתי בטעות משהו חלבי במיקרוגל בשרי- אז פשוט לנקות טוב את המיקרוגל ולהפעיל ל5 דקות עם כוס עם מים וסבון?

4.ואת הצלחת (החלבית) (עשויה מחרסינה נראה לי) פשוט לשטוף?

*את השאלה הזאת בדיוק, כבר שלחתי לאחד הרבנים, לפני הרבה זמן, אך לא הגיע תשובה. אולי הייתה איזו שהיא בעיה.

תודה רבה!

תשובה

שלום

מותר לשאול רב אחר אם הרב הראשון נשאל רק כחווי דעה ולא כפסיקה מחייבת.

א. אם לא משהים יחד כלים מעורבים, אזי מעיקר הדין מותר, וכשהוא נקי אפשר לשפוך מים חמים עם סבון על כלים מעיקר הדין.

ב. מותר להדיח בזה אחר זה במדיח הכלים, ובתנאי שאין בכלים חתיכות אוכל, ושמנקים את המסננת בין הדחה להדחה, ומפזרים מעט אבקת סבון על הכלים.

ג. אפשר מעיקר הדין

ד. בהנחה שהמיקרוגל היה נקי, הצלחת מותרת מעיקר הדין

כל טוב