כיבוד הורים

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 25/06/20 09:02 ג בתמוז התשפ

שאלה

שלום כבוד הרב!

רציתי לדעת האם צריך לכבד את ההורים במחשבה או רק כלפי חוץ?

ואם כן כיצד אפשרי לכבודו במחשבה אם לדוגמא אבי אומר לי לא לעשות משהוא מסוים ועושה זאת בעצמו (ועוד דברים רבים אחרים)

(איני מראה לו את זה אבל איני מכבדת אותו כלל )

בתודה מראש

טובה

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום וברכה

אני שומע כאב גדול בדברייך.

עיקר מצוות כיבוד אב ואם אכן נמצא בהיבטים החיצוניים שלו.

והברייתא הקובעת כיצד מכבדים וכיצד יראים מפני ההורים - עוסקת בהיבטים מעשיים, ולא חודרת אל הלב.

כמו כל מצווה, בוודאי שהמצב העדיף הוא שהלב והמעשה חוברים יחד, אולם כשהמצב הוא כזה, טוב לעשות את מה שאת עושה: נוהגת בדברים כראוי, ומאידך גיסא הלב נמצא בנתיים במקום אחר.

בתקווה שישתפר המצב.

כל טוב

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן