כיבוד הורים

חדשות כיפה הרב אבירם חריב 07/05/20 12:04 יג באייר התשפ

שאלה

עד היכן כיבוד הורים ?אם אחד ההורים מבקש ממני לעשות משהו שנוגד את ההלכה האם להקשיב לו ?(לחלל שבת/ לאכול לא כשר וכ'ו)

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום רב,

יש להבדיל בין מורא לכיבוד :

כתוב בפסוק " איש אמו ואביו תראו ואת שבתותי תשמרו "

מורא הורים הוא לא להתחצף, לשבת במקומם הקבוע וכו'.

אך אסור להקשיב להורים במידה ומבקשים ממך לעבור על מצות ה' , הרי גם הם מחיובים בציווי התורה . אך יש לשים לב שעושים את הדברים מתוך נעם ולא חס ושלום מחלוקת ומריבות . אין להתחצף אליהם וכדומה , וגם אם קרה כך יש לבקש מחילה .

מצוות כיבוד הורים היא : אם הוריך מבקשים ממך דברים לצרכיהם ( שלא כרוכים באיסורים כמובן ) כגון להגיש להם מים, לקנות עבורם דברים , סידורים וכו' , וזה עשה ככל יכולתך ותזכה לשמח אותם ולזכות במצות כיבוד הורים .

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן