כיבוד הורים

חדשות כיפה הרב יוסף אלנקווה 20/06/19 21:57 יז בסיון התשעט

שאלה

שלום רב,

בשמות כ, יא כתוב "כבד את אביך ואת אמך למען יאריכון ימיך על האדמה אשר ד אלוקיך נותן לך"

מדוע השכר על כיבוד הורים הוא דווקא אריכות ימים?

תשובה

שלום לשואל.

ידוע שברוב מצוות התורה לא נתפרש השכר

אמנם בכמה מצוות ובהן כיבוד אב ואם וגם שילוח הקן הוזכר שכר והוא של אריכות ימים.

טעמי התורה מצוותיה ושכרה גלויים וידועים רק לבורא העולם נותן התורה.

והדברים מבוארים ברמבם במורה הנבוכים ובהקדמה לספר החינוך ועוד.

ואולי אפשר להבין שבאריכות ימים יש מדה כנגד מדה.

כאשר אדם מכבד את אמו יולדתו ואת אביו הרי הוא מאריך את ימיהם .

כל נחת רוח שיש להורים מילדיהם מוסיפה להם שנה של חיים שלווים.

ואולי זה השכר מדה כנגד מדה..

שנזכה לכך אמן.