כיבוד הורים רבים

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 11/12/18 14:27 ג בטבת התשעט

שאלה

שלום כבוד הרב,

אני נמצאת בדילמה יום יומית.

המון פעמים אני נמצאת בסיטואציות של ריבים של ההורים.לפעמים הוא יורד עליה וחוזר הפוך גם לצערי ..האם מותר לי להתערב?להגן על אחד הצדדים?כאשר אני מרגישה הגזמה או שפשוט לא יכולה להקשיב לזה עוד?

דבר אחר .אני מאוד מכבדת את ההורים שלי אבל לפעמים הרצונות שלי כנגד הרצונות שלהם .לא בקטע של בקשות שלהם ממני.אלא דברים שאני יכולה לעשות ואני יודעת שישמחו אותם מאוד ואם לא אעשה אולי טיפה אעציב אותם. או לעשות את הרצון שלי שלא פוגע אבל יכולתי לעשות במקום להורים שלי טוב.

סליחה על השאלה הארוכה .

תודה מראש!:)

תשובה

שלום

א. אין להתערב במה שמתרחש ביניהם. אלא לצד האהבה גם לירוא משניהם, ולכבדם בבקשותיהם. טוב להתפלל שישלימו. כשקשה לך לשמוע, תפרשי לחדר אחר.

ב. בקשה של הורה שאינה נוגעת לצרכיו אלא לצרכייך, ואת חשה רצון שונה והדבר מאד חשוב לך, אין חובה למלא. אך אם הדבר מצאפשר למלא אחר בקשתם על חייך, יש בזה מצוה (לא חובה).

חובת כיבוד הורים היא בשלושה הבטים- היחס הנפשי אליהם כגדולי הדור (חיי אדם), השפה המכובדת, והדאגה לצרכיהם הגשמיים.

התוספות הוסיפו שעשיית רצונם גם היא מצוה (ובלבד שאינו על חייך באופן ההפוך מאד מרצונך).

כל טוב