כיבוד הורים או שלום בית

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 19/08/18 12:04 ח באלול התשעח

שאלה

היי

רציתי לדעת מה יותר חשוב שלום בית או כיבוד הורים.

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

שלום בית הוא הדבר החשוב ביותר, ובאופן עקרוני כל מי שמתחתן עוזב את בית הוריו ועובר לחיות עם אשתו, ולכן הקמת הבית היא הדבר החשוב ביותר. ואולם השאלה כפי שנוסחה היא מאד מופשטת ויש הרבה דברים סתומים בה. דהיינו במסגרת החיים השאלה לא מופיעה בצורה כזאת וצריך לדעת מה הכוונה במילים "כבוד הורים" איזה כיבוד האם הכוונה לטיפול בסיסי, האם מדובר על נסיעות לביקורים, יש הרבה מקרים שיש לדון בהם כל מקרה בפני עצמו.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ