כיבוד אב ואם

חדשות כיפה הרב יוסף אלנקווה 14/01/20 18:19 יז בטבת התשפ

שאלה

שלום רציתי לשאול איך אדע שמילותיי. החיוביות להורי כמו אמא את יפה , תודה רבה ומילים נוספות הן אמיתיות מנפשי ומלבבי ולא רק מתוך נימוס

ומה עושים כדי לגרום למילים אלו לבוא מן הלב

תודה רבה

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום רב.

כאשר ילד או ילדה שלך אומר לך או לאשתך שהיא האמא שלו אני אוהב אותך .

זה נותן הרגשה נפלאה כמו שילד אוהב שהוריו אוהבים אותו ואומרים לו את זה

לעולם אבא או אמא לא יתפלפלו למה הילד אמר לי שהוא אוהב ומעריך אותי.

.

אינני חושב שיש לך ספק במה שאתה אומר הרי אהבת ההורים תקועה בלב הילדים מבטן ומלידה.

נכון שמצוות צריכות כוונה ואתה בהחלט יכול לכוין לקיום מצוה זו לפני שאתה מגיש כוס תה להוריך או הולך עם אבא לשיעור או לתפילה ביחד.

ואם רצונך להשתכנע בחשיבות מצוות כבוד אב ואם זכור כי ראשית זו מצוה והוקש כבוד ההורים לכבוד המקום שנית זכור את העבר.

חשוב כמה זמן אתה מסוגל ללכת עם תיק מבלי חהניח אותו לרגע.

אמא שלך נשאה אותך ברחמה תשעה חודשים ואחר כך ימי הקטנות והילדות והדאגה והאהבה.

יש לך את כל הסיבות לאהוב את אמך.

ויתכן ששאלתך נובעת מהספק מה אמא צריכה שאומר לה שהיא יפה.

ובכן היא לא צריכה ויופיה אינו מותנה באמירה שלך.

אבל

אין לך מושג כמה זה עושה טוב לאמא כמה זה נותן הרגשה מופלאה.

ויותר ממה שזה טוב לאמא זה טוב לך להתרגל להכרת הטוב.

וככל שתכבד את אמך ואביך יותר ככה תזכה גם שילדיך ינהגו בך.

תבורך אשריך ישראל מי כמוך.

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן