כיבוד אב ואם - דילמה

חדשות כיפה הרב אבנר בן יוסף 12/04/20 15:08 יח בניסן התשפ

שאלה

בשנה האחרונה אני משלם עבור אימי מנוי שח"ל , על מנת שיהיה לה בטחון כשיש לה מיחושים בחזה (בת 62).

כיום נוצר מצב שקשה לי מאד בתשלומים הללו ואני חושש שאני יחסיר מאשתי וילדיי.

2 אחיי לא יכולים לעזור בנידון לצערי.

אני לא רוצה לאכזב את אימי מצד אחד ומצד שני לא רוצה להחסיר ממשפחתי.

מה לעשות?

תודה מראש על תשובתך

תשובה

שלום וברכה,

כמובן שאם זה בא על חשבון האוכל (לא מותרות) של אשתך וילדיך, זה ברור שאין אתה צריך להמשיך ולשלם את המנוי.

אך תזכור שבתשלום שלך על המנוי לאמך, אתה מקיים כמה מצוות

א. כיבוד הורים.

ב. הצלת נפש מישראל.

ג. מצוות צדקה.

אי"ה זכות קיום המצווה לא תגרום לכם ח"ו לחסרון, אלא לתוספת ברכה ופרנסה טובה.

מועדים לשמחה