כיבוד אב ואם בטיפול סיעודי

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 20/01/20 20:18 כג בטבת התשפ

שאלה

שלום כבוד הרב,

אימי קשישה סיעודית המאושפזת כרגע. היא סובלת מכאבים כאשר היא שוכבת ומבקשת הרבה עזרה בשינויי תנוחה תכופים (כל 5 דקות לערך זקוקה לסיוע בשינוי התנוחה). הפתרון אשר היא מצאה בשגרה הוא שינה בישיבה

,אך כעת, משום האשפוז, היא מחוייבת לשכב.

אין בידי או בידי הצוות הרפואי לסייע לה בתכיפות שהיא מבקשת ועל כן ניסיתי "להרגילה" לשכב על ידי כך שנעלמתי לחמש דקות כל פעם שביקשה עזרה ואף ביקשתי מאבי ואחיי לנהוג כמוני.

עשיתי זאת רק כדי לסייע לה בטווח הרחוק, אך אני חושש שטעיתי והטעיתי את היקרים לי. אני אובד עצות. אשמח להבהרה.

תשובה

שלום וברכה

זו אכן שאלה רגישה ועדינה עד מאוד, שאין לה תשובה חד משמעית וברורה.

והרבה מאוד תלוי בכוונות שלכם וברצון שלכם להיטיב איתה.

הגמרא עצמה אומרת שיש מעביד את אביו בריחיים, וזוכה לחיי העולם הבא, וזאת על ידי העובדה שהוא פוטר את אביו בכך משרות בצבא המלך.

ומשם אנו לומדים, שהרבה מאוד תלוי בהקשר ובכוונה.

ואם אכן, ביסודו של דבר, כל המהלך ייטיב איתה והיא תוכל להסתדר בשכיבה - הדבר מותר.

ואם חס ושלום הדבר נעשה ממניעים אחרים - הדבר אסור.

כל טוב ויישר כוח על דרככם