כיבוד אבא צעקן

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 24/07/20 11:54 ג באב התשפ

שאלה

שלום הרב

עד איפה עובר הגבול של כיבוד הורים ?

אבא שלי כל הזמן עושה מניפולציות צורח ומשפיל עד שאפילו השכנים שומעים את הצעקות,ואז הוא אומר איפה כיבוד הורים איפה הכיבוד הורים.. (מדובר על דברים כמו שחכתי למלא דלק או שחכתי לשתוף צלחת)

אני מבין שהוא מבוגר וזה מתסכל אותו אבל

בפעם האחרונה החלטתי שאני לא מוכן שיצרחו עלי ,זה ממש מזעזע אותי למרות שאני מסתיר את זה אבל אחרכך אני רואה שהיידים שלי רועדות ממש למרות שאין לי ממה לפחד

אז החלטתי לא לדבר איתו בשביל למנוע מחלוקות ולהימנע מסיטאוציות כאלה האם זה בסדר?

תשובה

שלום

להמשיך לכבד אותו.

אתה רשאי, וטוב שכך תנהג, להמעיט את המפגשים איתו. אך עליך לדאוג לצרכיו ולדבר בכבוד.

כמובן שאם אביך היה שואל, התשובה היתה כוללת דרכי חזרה בתשובה על מעשיו. אך אתה לא אביו או רעו.

כל טוב