כוונה

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 06/06/18 23:51 כג בסיון התשעח

שאלה

שלום לכבוד רב,

1.היה לי עיניין שאמרתי משהו על הקב"ה (במובן טוב) אך עלהת בי מחשבה על ע"ז בעיניין שאסור לכוון לקבל לאלוה עם כוונה ושאני כבר באותו מצב מלא בכוונה ואני חושש שאולי הרהרתי במחשבות של הע"ז לכמה רגעים על החפצים שהיו בקרבתי ח"ואו שה' הוא ח"ו החפצים, זה היה עם כוונה ואח"כ חזרתי לכוון לה', האם עשיתי עבירה?

2. האם יש דבר כזה "לצאת ידי חובת" בכוונות, ואם כן אשמח לגעת כיצד?

תודה ושבוע טוב

תשובה

בס"ד

שלום רב,

עיסוק בכוונות שייך למקובלים.

אם זה מאוד חשוב לך - עליך ללמוד בישיבת מקובלים (אולי אחרי שנים רבות בישיבה, תתחיל להבין משהו בכוונות).

לעת עתה, תעסוק בנגלה - בתורה, בעבודה ובגמילות חסדים.

בכל עניין ודבר תכוון תמיד בפשטות: לעבוד את ד' באהבה ויראה.

אני ממליץ לך להתרכז בכל יום בברכת אהבה רבה \ אהבת עולם - שם מתפללים על הפנימיות בצורה פשוטה וברורה, כמו במשפט: "... ויחד לבבנו לאהבה וליראה את שמך..."

באשר לשאלה שלך אם עשית עבירה: במקום להתלבט - תעשה תשובה.

אין קל ופשוט מכך, ואז תדע שבכל מצב אתה נקי.

כך תנהג תמיד. אם יש לך חשש וספק שעברת עבירה -

אל תטריד את עצמך בשאלות, אל תסתבך.

תעשה מיד תשובה ותדע שאתה נקי, צלול וצח.