כוונה בתפילה

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 21/01/20 18:28 כד בטבת התשפ

שאלה

איך לכוון בתפילה?

כאשר אני מתפללת אני מאבדת ריכוז אני אומרת את המילים אך לא מרוכזת בהם.

ואיפה אןכל ללמוד את פירוש שמילים בקטעים?

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

בס"ד

שלום רב,

התפילה היא לעמוד מול ד' - להרגיש שאת בשיחה עם אלוקי עולם.

הכוונה בתפילה איננה להעמיק בפירוש המילים אלא לראות במילים הזדמנות של פניה אל ד' בדברי שבח, בקשה או הודיה. עקר התפילה היא הפנייה אל ד'. בכך צריך להתעמק. להרגיש ולרצות לשוחח עם ד'.

אדגים זאת בתפילת עמידה:

בברכת אבות את מתכוונת לבטא כלפי הקב"ה שבח על כך שאת שייכת לעם סגולה, עם נבחר שהקב"ה משגיח עליו כל השנים.

בברכת גבורות את מתכוונת לבטא כלפי אלקים שבח על כך שהקב"ה משגיח ומנהל את כל עולם הטבע וחיי האדם בטוב.

בברכת קדושת ד' את מתכוונת לבטא כלפי ד' שבח על כך שאת שייכת לכל היצורים שמכירים בקדושת ד' ומשבחים אותו.

בברכת חונן הדעת את מתכוונת לבקש מהשם חכמה לכל העולם, לעם ישראל ולעצמך.

בברכת תשובה את מתכוונת לבקש מהשם שכולם יעשו תשובה.

בברכת סליחה את מתכוונת לבקש מהשם שכולם יבינו שיש סליחה בעולם וד' תמיד מאפשר לפתוח דף חדש.

כך בכל ברכה תתכווני לרעיון של הברכה וממנו תפני אל ד'.

בהצלחה!

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן