כאב פגישות

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 19/08/19 05:50 יח באב התשעט

שאלה

שלום לרב,אני יוצאת לדייטים כבר הרבה זמן.. תקופה ארוכה שמחאה באכזבות,פגיעות בלב ויאוש.. אני בחורה רגישה משתדלת לא לקחת ללב אבל זה קשה.התפילות ממעמקי הלב והתחושה הפנימית כי ה' שומע מעריך ורוצה לשמוע לתפילותי ולהביא את זיווגי. עברתי התקדמות גם בפן הרוחני לכיוון תורני יותר ואני בונה לעצמי מסלול כזה גם להמשך .. הכירו לי בחור טוב לב ,עדין עם המון תכונות טובות שחיפשתי ותואמות את מי שאני.יש קליק והשיחה טובה וזורמת. מראהו החיצוני לא דוחה אותי אך גם לא ההפך..נפגשנו 3 פגישות.וכל פעם שאני נפגשת עם בחורים ובעיקר איתו אני מרגישה קשר נפשי וחיבור אמיתי ורגשי אך הפער בין זה למשיכה החיצונית גדול. אני נקרעת בין זה לבין להמשיך את הקשר למרות חוסר המשיכה הטבעי. אני מפחדת שוב לחתוך ובמיוחד כי אני מרגישה קשר נפשי ומפחדת שהוא יעמיק יותר ועוד יותר יהיה קשה לי לקבל החלטה. יש לי בראשי מראה כללי של בחור שאני יותר אתחבר למראהו והוא לא קרוב לדימיון הזה.אני מנסה להשתחרר מהתמונה הזו אך איני מצליחה.ומרגישה תסכול מעצמי שאני הולכת לפספס בחור כזה שתפילותי הרבות אולי הביאוו.כל פעם שנגמר קשר אני חשה כאב חזק ובמיוחד שפגעו בי בחורים שגמרו את הדר בחוסר רגישות ופגעו בי מאד. נפשי עדינה ואני מרגישה כי אני לא מסוגלת יותר להיפתח שוב ולגמור הכל. סליחה על הטרחה שגרמתי בקריאה..תודה מראש ואשמח לעצתך

תשובה

שלום וברכה

ראשית, אני מבקש להיות שותף אתך בכאב ובמשבר. המסע לקראת הנישואין כולל עליות וירידות רבות, וכאשר מתחוללת נפילה קשה מאוד להשתחרר ממנה, והמציאות נראית קשה מאוד.

ומה שאת מרגישה עתה הוא חלק בלתי נפרד מכך.

ועכשיו את שוהה בתוך הכאב הזה.

הדברים כואבים יותר כי אין אנו יודעים באמת מיהו הזיווג שלנו. גם אם אנו סבורים שזה אדם מסוים – אפשר שזו טעות בזיהוי, אשליה, או כל סיבה אחרת שמטעה אותנו. אין לנו דרך אחרת אלא לחפש, להסכים לפתוח שערים חדשים, לקום מהמקום הכואב בוגרים יותר ומנוסים יותר, ולהסכים להמשיך במסע הזה.

אחד הדברים שאנחנו חייבים ללמוד בדרך המסובכת הזו היא מהי נקודת ההכרעה העיקרית. מניסיוני למדתי כי הנישואין הם מסע אל הלוא-נודע. בשל כך, אנחנו לא באמת יודעים מראש מי מתאים לנו ומי לא מתאים לנו. מה שכדאי שנשאל את עצמנו במסע הנישואין הוא שאלה עיקרית אחת: האם הבחור הזה הוא מי שהיייתי רוצה לצאת איתו למסע אל הלוא-נודע ? האם הוא יהיה איתי ואני אהיה איתו בנקודות הנפלאות של המסע, בנקודות הקשות של המסע, והאם יש לי אמון שנתאמץ ביחד לגשר על הפערים ועל הקשיים. אם האמון הזה קיים – לא כדאי לוותר על האפשרות הזו; אם לא נוצר בך אמון כזה – אין בזה טעם של ממש.

ובד בבד, אנחנו צריכים ללמוד לתת אמון, להיפתח, לאפשר לקשר להתעצם, ולהחליט שלא הפחד יכתיב את עולמנו, אלא הרצון והתשוקה.

האם את יכולה ללכת בדרך זו ? האם אני יכול לעזור עוד ?

כל טוב ושמחינו בשמחות.