יש תרופה חדשה מ"קורונה". לדעתכם היא כשרה?

חדשות כיפה הרב אבנר בן יוסף 23/09/20 00:23 ה בתשרי התשפא

שאלה

בס"ד

שלום רב!

באתר www.lifeformula.co.il כתוב, שתוכנה אוטומטית חדשה בשם נוסחת חיים עוזרת להיות יותר בריא ומאושר, להיות בהרמוניה מושלמת עם יקום ואנשים, לקבל אנרגיה חיובית. וגם עוזרת לקבל חסינות מ"קורונה". ובמידת הצורך להתרפאות.

מובאים באתר האמור 10 מחקרים, לרבות על מכשירים של רפואה משלימה. וכן לפי כתוב שם זה נבדק עם כ-200 משתמשים.

חתומים על מחקרים כמה מומחים שבאמת קיימים היינו יש להם פרסומות או/ו אתרים שלהם עם המלצות לרבות (לאותם מומחים יש המלצות) מרבנים גדולים.

מוצהר שם שזה נעשה על ידי יראי שמים, שזה לא כוח עליון שלא השם, שזה לא עבודה זרה, לא כישוף, לא דרכי אמורי, אלא תוכנה.

מה דעתכם, האם מותר להשתמש בזה? ואם לדעתכם יש מצווה להמליץ לאחרים.

(אציין כי כתבתי לכמה אתרים וקיבלתי תשובות לרוב בסגנון "כניראה זה בסדר. אבל היות וחוששים מעבודה זרה, אז בלי לראות תוכנה לא יכול להגיד במאה אחוז". ובאתר כתוב כי היות והשקיעו בזה משאבים גדולים, שומרים תוכנה כסוד מסחרי).

יש באתר האמור גם הסבר ארוך שדווקא ניראה לי הגיוני למה זה במאה אחוז כשר ואין חשש.

הייתי שמח לקבל דעתכם על העניין

בכבוד רב, אריה

תשובה

שלום וברכה,

לגבי האישור של יעילות והשימוש בתרופה זו, יש לכך את משרד הבריאות שתפקידו לאשר שימוש בתרופות.

לגבי האישור הכשרות של המוצר, אם אין כשרות מוסמכת עליו, יש בעיה בשימוש במוצר כזה.

רפואה שלימה

ובשורות טובות