ירושה אין לה הפסק

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 24/06/20 11:29 ב בתמוז התשפ

שאלה

ב"ה

לכיפה

שלום כבוד הרב יובל שרלו

לא הבנתי סבר יש לה הפסק, כלומר לירושה, ורחמנא אמר אין לה הפסק

האם התמונה למשל כך ? האב אמר להוריש לבנו (מתוך 3) ראובן את כל רכושו (כי כעס על 2 בניו הנוספים) אז לא יכול לחזור בו ?.

תודה ממשה

במדבר פרק כז ח

וְאֶל-בְּנֵי יִשְׂרָאֵל תְּדַבֵּר לֵאמר אִישׁ כִּי-יָמוּת וּבֵן אֵין לוֹ וְהַעֲבַרְתֶּם אֶת-נַחֲלָתוֹ לְבִתּוֹ

ספר החינוך מצוה ת - מצות דיני נחלות (מ)

וכלל הדברים שעלו בידינו בענין זה אחר יגיעה רבה, שכל זמן שהראשון ראוי לירש, מכיון שאמר לו המוריש נכסי לך אין בידו עוד לתתם לאחר ואפילו ליורשו אחר, שמיד נכנסו הנכסים בחזקת יורש ואינו אחר כן אלא כמתנה תנאים (על הכתוב בתורה וזה אסור) בנכסי אדם אחר, וכענין הנאמר בענין זה בגמרא שם קל"ג ע"א, הוא (1) סבר יש לה הפסק, כלומר לירושה, ורחמנא אמר אין לה הפסק.

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום וברכה

אני לא בטוח שהבנתי את השאלה.

המינוח "ירושה אין לה הפסק" אומר שמכיוון שהירושה היא דין התורה – על כן, משעה שהיא חלה (כלפי הבן היורש), אין מישהו יכול להפסיקה, גם לא המוריש, ולומר שחלק יעבור למישהו אחר, כי זה "מתנה על מה שכתוב בתורה" (רשב"ם במסכת בבא בתרא), ואדם לא יכול להתנות נגד התורה.

כל טוב

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן