יצר הרע

הרב צבי יניר הרב צבי יניר 14/10/19 23:51 טו בתשרי התשפ

שאלה

בס״ד

ערב טוב כבוד הרב וחג שמח .

אני מלפני כמה זמן התחלתי יותר להתחזק ולקחתי על עצמי לקיים מצוות.

מתחילת התהליך אני חושבת מחשבות נוראיות ולעתים קורה שתוך כדי תפילה חולפות בראשי מחשבות קשות

בענייני אמונה כמו שאולי חלילה צריך להתפלל למשהו אחר או חלילה שד’ לא דווקא רוצה בטובתנו או מחשבות נגד קיום מצוות וכו....

המחשבות הללו מציקות ומפריעות לי המון שאני לא מוצאת זמן שאני לא חושבת על זה .

אני רוצה להמשיך להתחזק באמונה ולא להוריד ידיים כי אני יודעת שיש לפעמים ירידות ועליות.אבל אני לא מצליחה להתמודד עם זה יש לי הרבה דיכאונות ומצב רוח ירוד .

אני גם לא מבינה איך אם כל המחשבות הנוראיות האלו מגיע לי את כל הטוב הזה.

איך מתגברים ומתחזקים באמונה שד’ רוצה את התפילות שלנו ומקבל את התשובה על החטאים שלנו?

רציתי להוסיף שהאתר מדהים ושאני נפעמת מהתגובות היפות והיחס החם .

תודה רבה אשמח מאוד מאוד אם תענה לי על התשובה.

תשובה

שלום

כשיש מחשבה רעה הדרך היחידה להסחת דעת היא לחשוב על משהו אחר שעושה לך טוב.

תכיני לך רשימה של דברים שאת אוהבת להרהר עליהם וכל פעם שתהיה לך מחשבה רעה תתחילי להרהר בדברים הטובים גם אם אינם קשורים לתפילה ואח"כ תוכלי לחזור לתפילה.

אם את מרגישה שמדובר בדכאונות קשים יש לפנות לטיפול מקצועי של פסיכולוג

בהצלחה!!