יציאת מצרים

חדשות כיפה הרב יוגב כהן 12/04/18 17:46 כז בניסן התשעח

שאלה

כל השנה ובמיוחד בפסח אנחנו מודים לקדוש ברוך הוא על שהוציא אותנו ממצרים.

השאלה שלי היא, אם ה' הוא זה גרם לזה שניהיה במצרים ונסבול שם הרבה מאוד זמן, איך הגיוני שאנו כל כך מודים לו על זה שהוציא אותנו ממצרים?

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום וברכה,

אכן שאלת שאלה חשובה ויסודית באמונה:

"מהו יסוד ההודאה להקב"ה, אם מלכתחילה הקב"ה הכניס אותך לצרה הזאת..?"

וניתן לומר זאת על כל הצרות שעברו על עם ישראל במהלך ההיסטוריה, כמו גם ברמה האישית אם אדם ניצל מאסון חלילה.

התשובה היא שההשגחה האלוקית היא זו שמנהלת את העולם, ולכל מאורע ישנה סיבה שקדמה לה על מנת שתגרם תוצאה חדשה. ניתן להמשיל זאת לימים קשים שעוברים על האדם, ומתוכם הוא מגלה כמה כוחות יש בו ושאינם היו ידועים לו. כבני אדם, אין לנו את היכולת להבין את הסיבות האלוקיות למה שמתרחש, אלא לשאוף להין כיצד אנו יכולים ללמוד מכך להשתפר ולהתעלות יותר.

בברכה

יוגב כהן

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן