יעוץ

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 04/12/19 08:00 ו בכסלו התשפ

שאלה

שלום לכבוד הרב אשמח אם תענו לי

לפני 3שנים נפצעתי ובעיקבוץ הפציעה הופסקה לי העבודה ולכן כיום איני עושה כלום מנסה למצוא עבודה אחרת אך איני מצליח ובנתיים אני מאבד את האני שלי ומקוננת בי ריקנות בכל דבר שאני עושה האמונה שלי גם יורדת כי לא מסדר לי מה שאני עושה ומה שאני מבין כיצד אני יכול לשפר זאת עד כדי כך שלתפילות הפסקתי ללכת ולימוד בכולל קשה לי להיות עקבי כך שגם לשם איני הולך אשמח אם תענו או תעזרו לי למלא את הריקנות שיש בי

תשובה

שלום וברכה

כואב לקרוא את מה שאתה כותב.

ונראה שאת הצעד הראשון לגאולה כבר עשית. לבד.

אתה מתייצב מול המציאות המרה. מכיר את המציאות שלך ומחליט להתמודד איתה.

עכשיו אפשר לעשות את הצעד השני - השינוי.

ההכרעה לעשות משהו.

ללמוד; להשקיע בדרכים אחרות למצוא עבודה; לחזור להתפלל; הכשרה מקצועית - לא את כולם ביחד. משהו אחד. שמכניס אותך למהלך של שינוי הדרך לכיוון מעלה.

תבחר את אחד הדברים, מכל סוג ומכל כיוון. זה יכול מה שכתבתי למעלה. זה יכול להיות דברים אחרים, כגון מציאת חברים חדשים לשיחות עומק או כל דבר אחר.

עצם העובדה שעושים משהו שמשנה כיוון, שיוצר משהו חדש, שלא נכנע לנפילה למטה - זה עצמו מכניס את האדם לכיוון של עליה והתקדמות, וכאמור - לא משנה באיזה תחום.

וכאשר האדם משנה את כיוון חייב - זה משפיע גם על הרבה תחומים אחרים.

תפילת הדרך אתך ביחד, שתצליח.

כל טוב