ים מעורב

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 18/07/19 11:08 טו בתמוז התשעט

שאלה

שלום כבוד הרב יש לי בוכייה קשה שאני חייב פטרון דחוף אליה ההורים שלי מכריכים אותי ללכת לים מעורב עם המשפחה שלי וחברים של ההורים שלי והילדות שלהם שבערך בגילי

האופציות היחידות שאני רואה זה לעשות משהו כדיי ללכת למיון (כמו לדוגמא לעשות כאילו אני מתעלף) ולקוות שבגלל זה לא יילך לים או ללכת לים ולנסות לא להסתכל מה אתה חושב שכדיי לעשות אין אפשרות לנסות להסביר להורים שלי על זה שאני לא רוצה אשמח לעזרה במהירות

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

אתה מקסים, שאלתך שאלת חכם.

באופן כללי היהדות דורשת מאדם שיהיה ישר וישתדל לנהוג בדרך רק בדרך האמת. אמנם יש פעמים שמתירים שיונויים קלים, בייחוד למען שלום וצניעות כמבואר בגמ'.

בין שתי האפשרויות שהעלת הראשונה יש בה התחזות ואילו ההצעה השנייה היא שתגיד להורים שאינך רוצה להיות בחוף מעורב, אבל אם ההורים יעמדו על כך, תסע ותשב בפנה רחוקה מהים, כך שלא תראה מראות אסורות, אבל תוכל לקרוא בפינה מבודדת קצת, ספר טוב או דברים כאלו.

בהצלחה רבה

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ