ילודה

חדשות כיפה הרב יוסף אלנקווה 03/06/19 09:56 כט באייר התשעט

שאלה

יש לנו מספר ילדים, הצעיר בן מעל שנתיים. ב"ה מרגישים סיפוק, שמחה וגם אתגרים (נורמליים) עם הילדים הקיימים. יש חשש גדול שילד נוסף יטלטל משמעותית את האיזונים העדינים שאנחנו כל הזמן עובדים עליהם. בנוסף הריון ולידה יכולים לקחת אותי המון צעדים אחורה מבחינה מקצועית (נפח העיסוק שלי נבנה לאט לאט ויש בו תרומה רבה לעולם).

בגדול אין רצון, אין סיבה למה כן. הסיבה היחידה שיושבת בראש היא המחשבה שאולי לא נשלים את תפקידנו בעולם אם אנחנו מסוגלים ולמרות זאת בוחרים שלא להמשיך ללדת.

מכירה את עצמי: אף פעם ההחלטה על הריון לא באה לי מהבטן, תמיד מהשכל, לכן אני לא בונה על זה שהזמן שיעבור ייצור רצון. המצב הוא לא שאם יהיה הריון יהיה קושי וצער גדול, די בטוחה שעם הזמן אוכל להתחבר ולשמוח. אבל קשה לי לבחור בזה מלכתחילה.

מרגישה שאילולי הייתי אדם שמשתדל להיות מחוייב להלכה ולרוח היהודית, זו בכלל לא היתה שאלה והיינו שמחים ושלמים במשפחתנו הנוכחית.

תשובה

שלום רב.

שאלת הרחבת המשפחה אינה שאלה ציבורית בדרך כלל אלא שאלה שבני הזוג מבקשים עצה בעניין זה

והרב שומע את הצדדים ומחווה את דעתו.

אלה ששאלה זו כפי שניסחת בטוב טעם היא שאלה עקרונית השייכת להרבה משפחות.

לכן אינני עונה באופן אישי לכם אלא באופן עקרוני.

חז'ל משבחים מאוד את ענין הילודה והפריה ורביה הן בראשית הקמת הבית והן בהמשך בניין המשפחה.

יש הורים שחושבים שהבאת ילד או ילדה נוספת זה דבר שעלול לקלקל למרקם המשפחתי הקיים.

במידה ואין שאלת בריאות האשה בריאות הגוף והנפש העובדה הזו אינה נכונה.

כי לכל ילד יש את סימן הברכה והמזל טוב שלו ואין מלכות וילדות נוגעת בחברתה.

והרבה פעמים הילדים האחרונים נהנים מכל העולמות ומשמחים את קודמיהם והוריהם.

ומה גם אם תקראי את שאלך בקול רם ותשמעי מה כתבת תראי שאת מצדדת בלידה נוספת שתשמח אתכם.

לכן כשאין שיקולי בריאות הגוף ו או הנפש ואתם עדיין יכולים להביא ילדים לעולם תהנו.

כמובן שיש בזה קושי ומאמץ אולם היתרון גדול מאוד איזה אושר יהיה לכם עם בת או בן זקונים.

ואתם שלום אמן