ילדים

הרב אלדד יונה הרב אלדד יונה 14/02/20 08:10 יט בשבט התשפ

שאלה

אם הורים מקבלים את העונש של הילדים שלהם עד גיל 13 למה שווה להם להביא ילדים??

תשובה

שלום וברכה,

ילד עד גיל 13 איננו חייב במצוות, משום שהתורה ציווה מצוות על "איש" ופחות מגיל זה איננו איש. יחד עם זאת חל חיוב על ההורה לחנך את הבן למצוות, וממילא אם נתרשל בחובתו זו האב חטא.

מצוות עשה מן התורה להביא ילדים לעולם, וכל קיום העולם תלוי בזה. וכן מצוות עשה מן התורה לחנך את הילדים לעבודת ה'. כך שיש גם צד גדול של שכר ורווח בעניין.

בנוסף- הילדים הם המביאים שמחה למשפחה, והם שאמורים לדאוג להורים לעת זקנתם.

שבת שלום