ייסורים?

חדשות כיפה הרב דוד לוי 18/03/19 15:38 יא באדר ב'

שאלה

שלום כבוד הרב!

אני לומדת באולפנא ולפני זמן מה היה לנו הכתרה שבה הייתי בין התפקידים הראשיים ובעקבות כך במהלך הקופה האחרונה יש הרבה מחמאות מצד בנות ומורות על איך שהצגתי כמובן שזה כייף תמיד לשמוע מחמאות אבל יחד עם זאת אני מפחדת מהכבוד והפאר שנותנים לי...האם יש קשר בין הכבוד שנותנים לייסורים שיבואו?

תודה רבה.חג שמח!

תשובה

שלום לך וברכותי,

עליך להזהר ממידת הגאוה - היא הסכנה הגדולה לאנשים במצבך.

השאלה כיצד את מתייחסת למה שאומרים עליך:

אפשרות א - את מתמלאת נחת וגאוה על ההישג אליו הגעת - זה עלול להביא לגאוה ולצרות.

אפשרות ב - את מבינה שזה מחייב אותך בשני מובנים:

1. אם נתנו לך תארים כמו חכמה מוצלחת וכד' - זה מחייב אותך להשתדל יותר כדי להיות ראויה להם.

כך גם לגבי כשרונות איתם נולדת - כל כשרון מחייב אותך להשקיע יותר בניצולו למטרות טובות.

2. אם התארים הם על כשרון מיוחד איתו נולדת - את צריכה לומר בליבך בכל רגע שזה לא 'שלך' אלא מתנה מהקב"ה שמחייבת אותך ליותר. לדוגמא: אם אמרו לך שהיית זריזה, זה מחייב אותך ליותר זריזות בעבודה מאשר נערה איטית. וכד'

לסיכום - נצלי את כוחותייך למטרות טובות וחשובות

דוד לוי