ייחוד עם קרובי משפחה

חדשות כיפה רבני כושרות 09/08/20 00:11 יט באב התשפ

שאלה

שלום הרב, כמה שאלות:

האם יש איסור ייחוד עם אחותך?

האם יש איסור ייחוד עם בת דודה?

האם יש איסור ייחוד עם דודה?

האם יש איסור ייחוד עם אחות חורגת?

האם יש איסור ייחוד עם אחות מאומצת?

אם התשובה לאחת מהם היא לא, האם תוכל לבאר למה?

בתודה, מוטי

תשובה

שלום וברכה

אין איסור ייחוד עם אחות, מחמת הקירבה הטבעית שאינה מתגלגלת לחיבה אינטימית, אך אסרו מגורים משותפים של אח ואחות לאורך זמן לבדם.

עם בת דודה ודודה יש איסור ייחוד.

לגבי אחות חורגת ומאומצת - מעיקר הדין דינן כזר גמור ולכן יש בהם איסור ייחוד. וכך פסקו פוסקים רבים. עם זאת יש מהפוסקים שהקלו בכך במקום צורך כאשר האחים גדלו יחד מגיל קטן, משום שבמקרה זה החיבה דומה לחיבה בין אח ואחות רגילים (צי"א ח"ו סי' מ). היתר זה אינו פשוט כלל מבחינה הלכתית, אך ההכרח לא יגונה.

בברכה

יצחק דביר