ייחוד של הומוסקסואל (בארון) עם הטרוסקסואל

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 12/12/19 20:52 יד בכסלו התשפ

שאלה

שלום וברכה,

האם אדם שיש לו משיכה לגברים אך היא לא מפורסמת יכול להתייחד עם גברים?

יש מצבים רבים בהם כמעט בלתי אפשרי להמנע מייחוד כזה - ואם יראו את אותו אדם נמנע מלהתייחד עם גברים הדבר יעורר חשד ונטייתו המינית שהוא כה חושש מלחשוף אותה עלולה להתגלות...

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום

כפי שפסק השו"ע, יש להמנע מייחוד בין גברים. ואמנם הרמ"א העיר שזה רק במקומו של הב"י שהיה שכיח עניין משכב זכר. אך בימינו המצב שב להיות כבימי הב"י, אצל מי שנטייתו הפוכה.

על כן הוא צריך לעשות כל שביכולתו שלא להתייחד עם גברים. וימצא צדדי היתר, כגון חדר עם חלון למסדרון, חדר לא נעול שיתכן שיכנסו אליו, וכדומה. ניתן לדאוג לכך גם מבלי שישימו לב, בתבונה.

אשרי חלקו, שזוכה להשאר קדוש אל מול האתגר שבו.

ככלל, שפה אינה רק טרמינולוגיה אלא גם תרבות. לפיכך לא נכון להשתמש במילים שכתבת בכותרת, השייכות לתרבות שאינה באורה של תורה, אלא לבחור במילים עבריות- נטיה הפוכה, או במילות התורה- יצר למשכב זכר.

כל טוב

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן