ייחוד ונגיעה בעת היכרות

הרב חנן שוקרון הרב חנן שוקרון 17/05/20 12:16 כג באייר התשפ

שאלה

היי הכרתי היום מישהו והלכנו מלא ודיברנו ודיברנו וכשהלכנו אליו לאוטו נגענו אחד בשני

לא עשינו משהו נורא, באמת שלא עשינו כלום אבל חטאנו בזה שלא שמרנו נגיעה.

אני שונאת את עצמי על זה כי אני אמרתי לו שאני שומרת שבת ואני דתיה ואיכשהוא זה התגלגל למצב שאנחנו מתחבקים, ואני נגעלת מזה בעצמי .

האם כאילו מותר לנו להמשיך בקשר זוגי או שאסור לנו בגלל כל מה שקרה, או שאנחנו צריכים פשוט להתרחק אחד מהשני או לא להתקרב אחד לשני בכלל מה לעשות?

זה דחוף??

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום אפרת,

צר לי לקרוא את דברייך. לפעמים קורה שאנחנו לא חושבים על הסיטואציה, ורק לאחר מעשה תופסים את הראש ואומרים "מה עשינו"..

אבל עיקרון חשוב לימד אותנו הקדוש ברוך הוא בתורתו: על חטאים שעשינו אפשר לעשות תשובה.

וגם אתם יכולים. אל להתייאש, השם יתברך מחכה לכם בזרועות פתוחות.

התשובה כוללת שלושה שלבים, ואפרט לפי המקרה שלכם:

א. עזיבת החטא. תנאי בסיסי להמשך הקשר הוא ההבנה המשותפת שאסור שזה יקרה שוב. להגביל את עצמכם במקום המפגש, בשעות ובאינטנסיביות.

ב. וידוי וחרטה. כל אחד בעצמו, מול בורא עולם, לדבר איתו ולבקש מחילה וסליחה וכפרה. והוא מוחל וסולח.

ג. קבלה לעתיד. מקבלים על עצמנו לשמור. חשבו ביחד איך אפשר לא להגיע לניסיון כזה בעתיד.

והקדוש ברוך הוא יאיר דרככם, ותזכו להקים בית נאמן וכשר בישראל, על טהרת הקדושה והשמחה. אמן.

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן